FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Luontokohteet ja hyvinvointi

Lähde erämaan rauhaan hiljaisuuden keskelle tai tutustumaan jylhään aarnialueeseen. Wanhan Witosen melontareitillä pääset nauttimaan keskisuomalaisesta järvi-ja koskimaisemasta. Lintutornit ja kalastuskohteet sekä kunnan tarjoamat vapaa-ajan liikunta kohteet luovat puitteet eri harrastajille.

Tai tule viettämään saunailtaa perinteiseen keskisuomalaiseen savusaunaan. Tai mitä, jos viettäisit toimintapäivän lammastilalla, rapsuttaen lampaita tai poneja.

Petäjäveden luontoesite

Petäjäveden matkakohteet

Karhunahas ja Wanhan Witosen melontareitti (Outdooractive.fi).

Lakeland by Cycle Bikepacking Routes (outdooractive.fi)

Lakeland by Cycle Bikepacking Routes -reitti yhdistää maantieteeltään ja historialtaan mielenkiintoisen Keski-Suomen luontokohteet, nähtävyydet ja palvelut alueen parhaita sora- ja metsäteitä pitkin. Reitit sijaitsevat Järvi-Suomen sydämessä, joka palkitsee paitsi horisonttiin jatkuvina järvimaisemina, mutta myös kymmeninä hiekkarantoina Suomen järvien rannoilla. Alueelle ovat ominaisia myös laajat kallioalueet jyrkänteineen ja monet rotkot. Reitti vierailee esimerkiksi Hitonhaudan, Karhunahtaan, Talkoovuorten ja Vororotin rotkoilla. Reitit kulkevat myös Salamajärven, Leivonmäen ja Pyhä-Häkin kansallispuistojen kautta ja matkalla on yksi Suomen harvoista UNESCO-kohteista: Petäjäveden vanha kirkko.

Vanhan kirkon sorakierros (bikeland.fi)

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok