FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Kaikki Keski-Suomen kirjastot yhdellä kortilla!


Palvelemme teitä ma, ti ja to 12-19 sekä ke ja pe 11-16
osoitteessa Miilutie 4, Petäjävesi


Petäjäveden kirjasto tarjoaa monipuolisen aineistonsa asiakkaiden käyttöön ja tarvittaessa opastaa kirjaston käytössä. Meillä on kirjojen ja lehtien lisäksi mm. musiikkiäänitteitä, äänikirjoja, dvd-elokuvia, nuotteja sekä e-aineistoja - mm. e-kirjoja, e-lehtiä ja e-äänikirjoja. Lisätietoja e-aineistoista ja niiden käytöstä täältä.

Käyttäjät voivat tehdä hankintaehdotuksia sellaisesta aineistosta, jota ei ennestään ole kirjaston kokoelmissa. Tätä aineistoa välitämme myös lainaksi muista kirjastoista. Lainassa olevasta aineistosta voi tehdä varauksen.

Kirjastossa on asiakkaiden käytössä tietokoneita internetyhteyksin ja tulostusmahdollisuudella. Henkilökunta ottaa tarvittaessa myös kopioita.

Lainaaminen, lainojen uusinta ja aineiston varaaminen sekä omista että muiden Keski-Kirjastojen kokoelmista ovat maksuttomia palveluita. Lainoja voi uusia ja varata myös internetin välityksellä aineistotietokannassamme.  Tätä varten tarvitset kirjastokorttiin liitettävän tunnusluvun, joka tallennetaan kirjastossa asiakkaan pyynnöstä.

Lainasi voit uusia:

  • Puhelimitse 050 313 1557
  • Kirjautumalla aineistotietokantaan (Omat tiedot)
  • Sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • Paikan päällä kirjastossa.

Esteettymyys/saavutettavuus:

INVAPYSÄKÖINTI

Liikkumisesteisten autopaikka sijaitsee kirjaston pääsisäänkäynnin vieressä. 

ESTEETÖN SISÄÄNPÄÄSY

Pääsisäänkäynnin edustalla on tilaa liikkua pyörällisen apuvälineen kanssa. Sisäänkäynnin ovet voivat olla raskaat avata käsin, ei automaattista avausta. Sisäänkäynnin yhteydessä on noin 2cm korkea kynnys. Palautusluukku sijaitsee pääoven välittömässä läheisyydessä. 

HISSI/TILAT

Kirjaston sisätilat sijaitsevat rakennuksen toisessa kerroksessa. Kirjastoon pääsee sekä portaita pitkin, että hissillä. Portaissa on yhtenäinen kaide molemmin puolin ja kahdella korkeudella. Hissin ovi aukeaa automaattisesti ja painikkeet on merkitty myös pistekirjoituksella. Kirjaston sisätilojen ovi myös hieman raskas avata käsin, ei automaattista avausta. Kirjastossa on tilaa liikkua pyörällisen apuvälineen kanssa ja ystävällinen henkilökunta auttaa tarvittaessa kirjastossa asioimisessa. 

INDUKTIOSILMUKKA/APUVÄLINEET

Kirjastossa on asiakaskäyttöön lastenrattaat, lukulaseja ja ylemmille hyllyille ulottumista helpottavia jakkaroita. Induktiosilmukkaa ei ole.

INVA-WC

Kirjaston esteetön wc sijaitsee rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa, ei kirjaston tiloissa. Wc-istuimen molemmin puolin on käsituet ja wc:ssä on tilaa pyörälliselle apuvälineelle. Kirjastossa ei ole lastenhoitotilaa.

SUUREN KIRJASINKOON KOKOELMA/SAAVUTETTAVA AINEISTO

Kirjastossa on selkokielistä kirjallisuutta, äänikirjoja, vieraskielistä kirjallisuutta, tavutettuja ja helppolukuisia kirjoja, vieraskielisiä kuvakirjoja, isotekstistä kirjallisuutta sekä kielikurssipaketteja.

 

Henkilökunnan yhteystiedot:

Heli Laitinen, kirjastonjohtaja 0400-385350
Niina Riikonen, kirjastovirkailija 040-1524113
Olli Koponen, kirjastovirkailija/kulttuurintuottaja 050-4337594

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok