FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Tampinkierros

Tampinkierros sijaitsee Petäjäveden lounaisosassa. Luontopolulla voi kokea luonnonrauhaa, erämaatunnelmia sekä kiireettömiä hetkiä Teerijärvensuon luonnonsuojelualueella.
Lue lisää...

Karhunahas

Karhunahas sijaitsee Töysänperällä aivan Petäjäveden luoteiskulmassa Multian kunnan rajalla. Se on rauhoitettu luonnonkaunis ja jylhä aarnialue, joka koostuu rotkokanjonista ja sen pohjalla virtaavasta joesta suvantoineen. Alueen ympäristö on edelleen varsin luonnontilaista.
Lue lisää...

Töllin taival - kävely- ja polkupyöräreitti Jämsänveden ympäri

Töllin Taival on Petäjäveden keskustasta lähtevä noin 12 km pitkä kävely- tai polkupyöräreitti Jämsänveden ympäri.
Lue lisää...

Wanhan Witosen melontareitti

80 km pitkä melontareitti Petäjävedeltä Jämsää.
Video melontareitistä (Youtube.com) (kesto n. 8 min.)

Lue lisää (outdooractive.fi)

Lue lisää himosjamsa.fi

Lakeland by Cycle Bikepacking Routes

Reitti yhdistää maantieteeltään ja historialtaan mielenkiintoisen Keski-Suomen luontokohteet, nähtävyydet ja palvelut alueen parhaita sora- ja metsäteitä pitkin. Reitit sijaitsevat Järvi-Suomen sydämessä, joka palkitsee paitsi horisonttiin jatkuvina järvimaisemina, mutta myös kymmeninä hiekkarantoina Suomen järvien rannoilla.
Alueelle ovat ominaisia myös laajat kallioalueet jyrkänteineen ja monet rotkot. Reitti vierailee esimerkiksi Hitonhaudan, Karhunahtaan, Talkoovuorten ja Vororotin rotkoilla. Reitit kulkevat myös Salamajärven, Leivonmäen ja Pyhä-Häkin kansallispuistojen kautta ja matkalla on yksi Suomen harvoista UNESCO-kohteista: Petäjäveden vanha kirkko.
Lue lisää (outdooractive.fi)

Vanhan kirkon sorakierros

Vanhan kirkon sorakierros on 440 km ja 5-8 päivän hiekka- ja soratievaltainen ympyräreitti Jyväskylän länsipuolella.Reitti tarjoaa mahtavia kumpuilevia flow-hiekkateitä syvällä metsän siimeksessä, tusinan uimarantoja ja useita uniikkeja majoitusvaihtoehtoja laadukkaiden telttapaikkojen lisäksi. Reitti kulkee myös vuosina 1763-65 rakennetun Petäjäveden Vanhan kirkon kautta, joka on yksi Suomen seitsemästä UNESCOn maailmanperintökohteesta ja yksi arvokkaimpia säilyneitä hirsirakentamisen taidonnäytteitä. 
Lue lisää (bikeland.fi)

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok