FI | EN
FI | EN

Kunnanvirasto avoinna ma-to 8-15  014 2673 000 ma-to klo 9 - 14Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

 Kunnanvirasto palvelee ma-to 8-15, 014 2673 000 ma-to klo 9 - 14

 Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi kirjaamo@petajavesi.fi

Lukemalla lentoon -lukudiplomi!

Keski-Kirjastojen alueen kunnissa suoritetaan Lukemalla lentoon -lukudiplomia perusopetuksen 1.–6. luokilla koululaisten lukuinnon vauhdittamiseksi. Petäjävedelläkin on hypätty tähän kelkkaan! Ihan kaikkia vinkkilistan kirjoja ei omasta kirjastosta löydy, mutta valtaosa kuitenkin. Puuttuvia voi tarvittaessa tilata maksutta muista Keski-Kirjastoista.

Jokainen kirja on lukudiplomikirja!

Vinkkilistat ovat vain suosituksia, joiden tarkoituksena on helpottaa oman ikätason mukaisten kirjojen etsimistä. Kannattaa siis valita itseä kiinnostavaa ja motivoivaa lukemista, vaikka sitä ei vinkkilistalta löytyisikään.

Lukudiplomin tavoitteena on

• herättää ja ylläpitää kirjallisuuden harrastusta: Luin kokonaisen kirjan! Huomenna aloitan uuden…
• antaa elämyksiä ja herättää tunteita lukijassa: Lukeminen on hauskaa, vaikka joskus tarvitaankin nenäliinaa…
• tutustuttaa kirjallisuuden eri lajeihin: Olipa kerran – satua, hiipivää jännitystä, karmivaa kauhua,
  hulvatonta huumoria, iki-ihania klassikoita, villiä fantasiaa…
• kartuttaa yleissivistystä: Enpä ennen tiennytkään että…

Kannusta lasta lukemaan

Opettaja antaa diplomien suorittamiseen tarvittavat ohjeet koulussa. Kodin tehtävänä on kannustaa lasta lukemaan ja auttaa häntä löytämään luettavat kirjat esim. kirjastosta. Kirjojen saatavuuden voi tarkistaa kirjaston nettitietokannasta osoitteesta keski.finna.fi.

Kuinka lukudiplomi toimii?

Peruskoulun luokilla 1-6 voi suorittaa diplomin joka vuosi. Luettavat kirjat voidaan valita melko vapaasti. Kirjavinkit ovat toisaan vain apuvälineitä ikätasoisen lukemisen löytämiseen. Kuhunkin diplomiin on luettava 6 opettajan hyväksymää kirjaa. Nämä kirjat voivat siis olla myös luettelon ulkopuolelta. Näin saat lukutaiturin arvonimen!

12 diplomikirjaa vuodessa luettuaan oppilas on lukusankari ja 24 luetun kirjan jälkeen lukumestari. Lukudiplomien suorittaminen merkitään halutessa lukuvuositodistukseen, ja oppilas saa itselleen muistoksi diplomin.

Lisätietoja lukudiplomista ja ikäkausikohtaiset vinkit löydät:

täältä.

Kirjastossa joitain kirjoja on merkattu pienillä värillisillä ympyrätarroilla. Näin on tarkoitus helpottaa niiden löytymistä kirjaston hyllyistä. Katso oma värikoodisi lasten osastolta hyllyn päädystä ja tule seikkailemaan hyllyjen väliin! Muista, ympyrätarra on vain suositus, voit valita mieleisesti kirjan ja hyväksyttää sen opettajallasi!

Ohjeita opettajalle

lukemisen seuranta- tai koontilomake ja tulostettavat lukudiplomit myös täältä.

 

 

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä toimiakseen mahdollisimman hyvin. Lue lisää evästeistä.
Ok